O Krku

Otok Krk je najsjeverniji otok na Mediteranu, nalazi se u Kvarnerskom zaljevu. Najveći je otok na Jadranu, površine 409,9 km2. Oko otoka je dvadesetak otočića, hridi i grebena. Krk je otok s najviše naseljenih mjesta, ima ih ukupno 68. Na otoku danas živi 19 383 stanovnika (popis 2011). Tradicijski način života otočana vezan je uz more (ribarstvo, pomorstvo, brodogradnja), poljoprivredu i stočarstvo posebice ovčarstvo, a to se uz ostale djelatnosti novijeg datuma, zadržalo na otoku do danas.

Istražite Zlatni otok Krk, iskoristite njegovu blizinu i dostupnost, otkrijte njegovu bogatu povijest i tradiciju kroz prelijepe priče i zanimljivosti koje ga čine čudesnim i tajnovitim ili pak pronađite svoju omiljenu plažu prepunu zvukova, mirisa i boja…

Istražite Krk

Aktivnosti za obitelj na otoku Krku

Nema sumnje da je Hrvatska postala TOP mjesto za godišnji odmor za sve partijanere, ljubitelje povijesti i obitelji. Ovdje na otoku Krku ponosimo se kao obiteljska destinacija, a kako i ne bismo? Sa sigurnim plažama, zabavnim parkovima i akvarijima, otok Krk nudi pregršt zabave za one koji putuju s bebama, djecom i tinejdžerima.

TOP 3 skrivene plaže na otoku Krku

Neke od najljepših plaža na zemlji nalaze se na Krku, otoku okruženom kristalno čistim morem, zbog čega ga i zovu “otok plavih zastava”. Ondje ima mnogo plaža, neke su javne i lako dostupne, dok su drudge skrivene u uvalama do kojih se može doći samo brodom. Napravili smo vam popis onih malo skrivenih, ali rajskih – evo naše TOP 3 skrivene plaže na otoku Krku!

Na otoku Krku možete imati oboje - aktivni odmor / čisti hedonizam

Tijekom ljeta, grad Krk pretvara se u vrlo zanimljivo mjesto s brojnim festivalima i koncertima. Tijekom cijele godine svojim gostima nudi zanimljive sadržaje, blagu klimu, rekreaciju, zelenilo. Unutrašnjost otoka isprepliću biciklističke staze koje izazivaju bicikliste na istraživanje krajolika, ali i gastro ponude. 

Otok Krk nudi svašta - odmor blizu civilizacije, ali i odmor daleko od civilizacije

Na Otoku Krku, administrativno, političko, gospodarsko i vjersko središte je grad Krk. Znamo da je prapovijesni grad Curicta (Krk) bio utvrđen zidinama, koje se od kraja 15. stoljeća odnosno od početka mletačke vlasti na otoku, izgrađuju i obnavljaju stalno i planski.